Vion+zoekt+kapitaal+om+te+groeien
Nieuws
©

Vion zoekt kapitaal om te groeien

Het management van vleesverwerker Vion Food Group heeft een nieuw ondernemingsplan opgesteld. Dat plan is gericht op groei en ontwikkeling van vleesconcepten in Nederland en Duitsland. Met haar enig aandeelhouder NCB Ontwikkeling zoekt Vion naar kapitaal.

Na een periode van consolidatie en herstel van de resultaten, heeft het management van vleesverwerker Vion Food Group een nieuw ondernemingsplan gemaakt. Dat plan is gericht op groei en ontwikkeling van vleesconcepten in Nederland en Duitsland. Vion en enig aandeelhouder NCB Ontwikkeling, participatiemaatschappij gelieerd aan de ZLTO, zoeken naar mogelijkheden om het voortvarende plan te financieren.

De afgelopen jaren heeft de vleesverwerker fors geïnvesteerd in verbetering van de infrastructuur van de vleesproductie. Zo zijn er locaties gesloten en is er geld gestoken in het uitbreiden en moderniseren van diverse productielocaties. “Dit proces loopt door in 2016, maar de markt is dynamisch en wij willen meebewegen”, zegt woordvoerder Nancy Aschman van Vion Group Communication. “Met de drie divisies, varkens, rund en foodservice, willen we als één onderneming verder.”

Volgens Aschman zijn er volop mogelijkheden in de markt. “We willen onze concepten dierenwelzijn en biologisch uitbreiden en nieuwe vleesconcepten ontwikkelen. Daar zit de groei voor de toekomst.” Maar ook is er volgens Vion behoefte aan meer moderne slachtcapaciteit, zoals de nieuw te realiseren runderslachterij in Leeuwarden. In de gefragmenteerde markt van het slachten van varkens zijn er volgens Aschman eveneens nog stappen te zetten.

Vion en NCB Ontwikkeling gaan nu diverse financieringsopties onderzoeken en benutten ABN Amro daarbij als financieel adviseur.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer