Open+varkensbastion
Bedrijf in Beeld
©

Open varkensbastion

Jan, Francisca, Lida en Ruud Wennekers houden op biologische wijze circa 190 zeugen en 1.400 vleesvarkens in Schagen. Ze maakten hun bedrijfsvoering gesloten met de bouw van vier innovatieve Dijkstallen. De stallen gaan op in hun omgeving.

Open varkensbastion

Een polder in het Noord-Hollandse Schagen heeft dankzij de ondernemingslust van de familie Wennekers een metamorfose ondergaan. Een verwaarloosde locatie werd een modern en open bastion voor biologische varkens. Met bijna onzichtbare Dijkstallen. Naast grazende schapen, runderen en ganzen, scharrelen er varkens bij de opgeknapte stolpboerderij.  Jan, Francisca, Lida en Ruud Wennekers houden daar circa 190 biologische  zeugen, eigen aangefokte gelten en 1.400 vleesvarkens.

Tekst: Jos Thelosen
Foto’s: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer