Nieuw in de verf

Wie kent het niet? Je huis schilderen tot in de late avonduren. Kranten en lappen op de vloer, de geur van terpentine en verf. Hoewel de tijd van de grote schoonmaak echt achter ons ligt, bekruipt iedereen wel eens het gevoel dat je een nieuwe start moet maken. De boel even lekker moet opknappen. Dan schilder je dus kozijnen, deuren, muren en plafonds. Mooi! Maar het mooie is dat het ook in je hoofd een beetje nieuw wordt.

Sinds internet gemeengoed is, doen we dat zakelijk ook. De zaak waarvoor we staan af en toe een beetje vitaliseren. De website die we eerder zo geweldig en prachtig vonden, is alweer hoognodig aan een schilderbeurtje toe. Al pratende kom je er vrij snel achter dat overschilderen geen optie is. Afkrabben, flink opschuren en dan stevig in de grondverf. Aflakken met nieuwe ideeën. Varkens.Nl heeft zo een nieuwe website gekregen waarmee de bezoeker actief kan werken. Je kunt reageren, je kunt je eigen ding doen. Ga het maar eens proberen. Of kijk eens in onze nieuwe webshop!

Nieuw elan, óók voor de varkenssector in zijn geheel. Het Vitaliseringsplan Varkenshouderij is eigenlijk ook een nieuwe start. Ik gebruik het begrip ‘grote schoonmaak’ hier liever niet, maar de ideeën achter dit plan moeten wel goed worden begrepen: we slaan echt een andere richting in, we gaan het anders doen. Straks is de Nederlandse varkenshouderij bijna onherkenbaar anders, alsof de boel opnieuw is geverfd, met andere meubeltjes en ook anders ingericht.

We richten ons deze keer met onze nieuwe aanpak op de whizzkids van de Nederlandse varkenshouderij, hoewel we hen daarmee een beetje te kort doen. Want -eerlijk is eerlijk- zij hebben die nieuwe richting al te pakken. Zij denken niet lokaal, niet regionaal of nationaal: zij ondernemen mondiaal. Zij runnen toonaangevende, maatschappelijk geaccepteerde bedrijven die glimmen van de verf en ondernemingslust. Dat is een geweldig vooruitzicht, ook al omdat onze visie door de politiek wordt onderschreven.

Een grote schilderbeurt voor de sector, varkenshouders die een nieuwe wind laten waaien en een maatschappij die ons vanaf de fiets vrolijk toezwaait. We kunnen weer lachen straks.

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer