Melk%2C+pap+en+water
Bedrijf in Beeld
©

Melk, pap en water

Melk, pap en water


De drinkcups op het bedrijf van Dick, Ans en Jeroen van Schaik worden intensief gebruikt. Vanaf de dag na werpen kunnen de biggen al melk uit de cups drinken. Rond de tiende dag krijgen de biggen een papje via de cups. Dat bestaat uit prestarter aangelengd met water. De laatste week krijgen de biggen gewoon drinkwater via de cups. Daardoor leren ze goed vast voer opnemen en verloopt het spenen van de biggen vrijwel probleemloos. Voorwaarde bij het gebruik van drinkcups is wel een consequent goede hygiëne.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer