Varkensprijzen+omhoog+en+daardoor+de+voerprijzen+ook%3F
Blog
©

Varkensprijzen omhoog en daardoor de voerprijzen ook?

Na een lange periode van wachten op hogere prijzen is het te kort aan varkens nu
duidelijk merkbaar aan de prijs. Het is een opluchting voor zowel de vleesvarkenshouder als de zeugenhouder.De reactie die ik nu een aantal keren heb mogen ontvangen, is dat de hogere varkensprijzen zorgen voor stijgende voerprijzen. En eigenlijk bedoeld men dat de mengvoerindustrie de prijzen verhoogt vanwege de betere varkensprijzen.

Ik kan u uit de droom helpen: dit is niet het geval. Ook al lijkt dat misschien zo. Het is namelijk wel een feit dat de voerwinsten vaak rond het gemiddelde uitkomen, wat een resultante is van opbrengsten en kosten.

Wat zorgt nu dan voor de wereldwijde stijging aan grondstofprijzen? Het zijn op de korte termijn de speculanten geweest die gedacht hebben dat zij kunnen scoren met de slechtere weersomstandigheden van de afgelopen periode een aantal weken geleden. Zij hebben posities ingenomen op de termijnmarkten met hogere grondstofprijzen als gevolg.

Maar over het algemeen is regen geen bedreiging voor de oogst, maar wordt het eerder overtrokken. “Rain gives grain” is een van die gezegdes….

Dus wat te doen? Koop jezelf graan in: houdt de kwaliteit goed in de gaten!
Regen in het groeiseizoen zorgt ervoor dat het schonen van graan belangrijker wordt.Rudy van den Heuvel, Verkoopleider Sector Varkens De Heus Voeders

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer