Frequent+voeren+beter
Bedrijf in Beeld
©

Frequent voeren beter

Frequent voeren beter


Om de voeding van de lacterende zeugen te verbeteren heeft Waddingham Grange farm Kraamstal Voeren geïnstalleerd. Met dit geautomatiseerde systeem krijgen zeugen hun voer over meer voerbeurten per dag verdeeld. Het voer valt daarbij in kleine porties in de trog.
Farmmanager Paul Bradley begint na werpen met drie keer per dag voeren en dat stijgt tot vijfmaal per dag. De zeugen verspillen nog nauwelijks voer. Daardoor kon de voergift gemiddeld over de hele zoogperiode al met een halve kilo per zeug per dag omlaag. Het is nog kort dag om aan te geven wat voor een gevolgen dit heeft voor de biggen en de conditie van de zeugen. De vruchtbaarheid van de zeugen is al beter. De zeugen worden een dag eerder berig en kunnen een dag eerder worden geïnsemineerd.

Tekst: John Lamers
Beeld: De Snuitgeverij

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer