Verlies+in+2015+voor+Westfleisch
Nieuws
©

Verlies in 2015 voor Westfleisch

Westfleisch maakte de resultaten bekend op de jaarvergadering voor de leden van de onderneming.

Slachterij en vleesverwerker Westfleisch heeft 2015 met verlies afgesloten. Het aantal slachtingen van varkens, runderen en schapen steeg overigens wel. Door een reorganisatie en zijn inmiddels de kosten gedaald.

Westfleisch maakte de resultaten bekend op de jaarvergadering voor de leden van de onderneming (circa 4.000 veehouders). Naast de reorganisatie heeft Westfleisch op twee locaties geïnvesteerd in de vleesverwerking. De reorganisatie in investeringen hebben het beoogde effect. In het eerste kwartaal van 2016 zijn al weer positieve resultaten geboekt.

In 2015 is de afzet naar China fors gestegen met 80 procent. Een ontwikkeling die naar verwachting zal doorzetten. De samenwerking met Danish Crown in WestCrown blijft succesvol. Deze onderneming is gericht op het slachten van zeugen en het verwerken van zeugenvlees. Het bedrijf is in februari gestart en ligt met 11.000 zeugen per week boven de planning.

Voor de afgebrande slachterij in Paderborn liggen nog alle opties open. Herbouw kan, maar het kan ook zijn dat het een logistiek centrum blijft, zoals nu het geval is.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer