Ben jij familie van…?

Bijna wekelijks vragen mensen aan mij of ik familie ben van Houbensteyn. En alhoewel ik van oorsprong ook uit de buurt van Ysselsteyn kom, zijn Martin, Geert en ik geen familie. We hebben wel dezelfde achternaam en dat zorgt er, in ieder geval bij mij, voor dat ik me wel met hen verbonden voel.Donderdag 19 mei zat ik, net als velen van jullie denk ik, klaar voor de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde. Altijd vind ik het weer spannend als er iets over vlees of varkens op tv komt. Vaak ben ik dan achteraf teleurgesteld over de toon of de nuance van de uitzending.

Maar dit keer had ik dat gevoel zeker niet na die uitzending. Het was eerlijk, het was genuanceerd en ik vond dat Martin heel eerlijk en helder verwoordde, waar wij met z’n allen dagelijks mee te maken hebben. Met veel passie en met de grootste zorg proberen we goed en veilig voedsel te maken. Maar de consument en de maatschappij zijn twee verschillende groepen die het over weinig met elkaar eens zijn. En beide groepen zijn relevant en voor ons van belang. De consument omdat ze ons product kopen en de maatschappij omdat ze mede ons bestaansrecht bepalen.

Ik denk dat we alleen maar met goede en eerlijke voorlichting deze twee groepen heel langzaam en stapje voor stapje bij elkaar kunnen brengen. Het vraagt lef en durf om op tv te vertellen over onze sector, maar het is belangrijk. Dus super gedaan allemaal!
Er is alleen één probleem: Tot nu toe vroegen alleen maar mensen uit de varkenssector aan mij of ik familie ben van…. Maar nu Martin een tv-persoonlijkheid gaat worden, kan ik de vraag misschien wel elke dag gaan krijgen. Ach, daar kan ik wel mee leven!Manon Houben, Hoofd varkensdierenartsen bij GD

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer