Brazili%C3%AB+wint+marktaandeel+in+Rusland
Nieuws
©

Brazilië wint marktaandeel in Rusland

Rusland heeft in het eerste kwartaal van 2016 meer varkensvlees geïmporteerd. Vrijwel uitsluitend de Braziliaanse varkenssector profiteerde daarvan.

Volgens de marktberichten van de Britse organisatie AHDB importeerde Rusland in het eerste kwartaal van dit jaar 59 procent meer varkensvlees. In totaal was de import ruim 50.200 ton. Nog steeds veel minder dan voor de importstop van 2014. In 2012 importeerde Rusland het vijfvoudige in een kwartaal.

Het overgrote deel van het varkensvlees dat Rusland importeert komt uit Brazilië. De export van dit land steeg van 24.700 ton naar 45.900 ton. Deze verschuiving komt doordat Rusland geen varkensvlees meer importeert uit de Oekraïne. Ook de lage koers van de Real, de Braziliaanse munteenheid, speelt een belangrijke rol bij de toename van de varkensvleesexport.

Opvallend is dat naast de gestegen import, ook de Russische export van varkensvlees is toegenomen. Dat komt door de overheidsprogramma’s om de eigen varkensvleesproductie te stimuleren. Rusland wil in 2020 zelfvoorzienend zijn. De opleving van de import is daarom waarschijnlijk van tijdelijke duur.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer