Een+op+vijf+Britse+varkenshouders+in+de+min
Nieuws
©

Een op vijf Britse varkenshouders in de min

Britse varkensbedrijven verdienden het afgelopen boekjaar 24 procent minder dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de laatste Farm Business Survey, een representatief onderzoek naar de financiële resultaten op Britse varkensbedrijven.

Bijna een op de vijf varkenshouders realiseerde een negatief bedrijfsinkomen. Maar de verschillende tussen de bedrijven zijn groot. De 25 procent minst presterende bedrijven verloor gemiddeld ruim 22.000 euro. De kwart beste bedrijven daarentegen verdiende bijna 250.000 euro. Deze 25 procent beste bedrijven is gemiddeld 50 procent groter dan de gemiddelde bedrijfsomvang.

In het VK daalde in 2015 de gemiddelde prijs per kilo geslacht gewicht met bijna 29 cent. De voerkosten daalden met 12 procent, net als de kosten voor arbeid (-16 procent) en de kosten voor het bewerken van land (-17 procent). Toch konden deze kostendalingen het verlies van de dalende varkensprijzen niet goed maken. Voerkosten bepalen in het VK voor 81 procent de variabele kosten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer