Leven+op+voormalig+varkensproefbedrijf
Nieuws
©

Leven op voormalig varkensproefbedrijf

De eerste biggen op het biologisch varkensbedrijf in Raalte zijn geboren, meldt Erik Stegink uit Bathmen trots. Op 23 april is hij op de locatie van het voormalige Varkensproefbedrijf Raalte gestart met Stegink Biologische Varkens. Meteen is hij toen begonnen met het bevolken van de stallen met hoog drachtige zeugen.

Stegink is onder meer bekend van het houderijconcept Piggy's Palace en zijn deelname aan het project PIT (Pigs Innovation Tour). Stegink geeft aan in overleg met en met medewerking van Wageningen UR en de toekomstige eigenaar, de kans te krijgen om een doorstart van de biologische varkenshouderij op die locatie te kunnen maken. Hij hoopt op een prettige en succesvolle samenwerking met buren, leveranciers en uiteraard afnemers van biologisch varkensvlees.

De innovatieve zeugenhouder en vleesvarkenshouder gaat dus van start met een nieuwe tak onder zijn bedrijf. Hij maakt er een gesloten productie-unit van. Op jaarbasis zullen er 2.000 slachtrijpe biologische vleesvarkens geproduceerd worden.

Begin dit jaar werd bekend dat Wageningen UR eindelijk een koper had gevonden voor het voormalige Varkensproefbedrijf in Raalte. Dat bedrijf stond al sinds 2011 te koop en zou in april overgedragen worden aan de nieuwe eigenaar.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer