De Jong nieuwe voortrekker Mestac

Gerard de Jong gaat na bijna 9 maanden als interim-voorzitter te hebben gefunctioneerd, het voorzitterschap van de coöperatie van mestproducenten, Mestac vervullen. “Toen John van Paassen plots stopte als voorzitter hebben we om de vaart erin te houden bij met name mestverwerking Merensteyn, de bestuurstaken verdeeld onder de zittende bestuursleden. Ik heb dus mooi een tijdje kunnen proefdraaien en voor mezelf kunnen afwegen of ik wel voorzitter wilde worden.”

Dinsdag 26 januari kreeg hij het vertrouwen van de leden en zijn medebestuurders. De Jong, varkenshouder in Biezenmortel, gaat de komende drie jaar de kar bij Mestac trekken. De taak van vicevoorzitter wordt ingevuld door melkveehouder Antoon Vermeer uit Venhorst en varkenshouder Eric van Zutphen uit Zijtaart is secretaris.

Omdat Corné van den Bogaard uit Gilze ook wilde stoppen als bestuurder, waren er twee bestuursfuncties vacant. Deze zijn ingevuld door Han van de Sande uit Oirlo en Martin van den Heuvel uit Vredepeel, die ook beiden meedoen aan het mestverwerkingsproject Merensteyn in Ysselsteyn. De Jong: “Het bestuur is op volle sterkte. Onze eerste prioriteit ligt bij het rendabel krijgen van Merensteyn waar we in maart met de verwerking van mest beginnen. Maar ook is het streven om de Mestac-activiteiten te verbreden: dit kunnen meer kuubs mest zijn, maar ook andere mestprojecten.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer