Voormalig proefbedrijf Raalte verkocht

Wageningen UR heeft eindelijk een koper gevonden voor het voormalige Varkensproefbedrijf in Raalte. Het stond al enkele jaren in de verkoop. In 2011 werd namelijk besloten om de regionale proefboerderijen van de universiteit te concentreren en nog slechts één nationaal onderzoeksbedrijf per sector aan te houden. Voor de varkenshouderij is dat het Varkens Innovatie Centrum in Sterksel geworden.

In april draagt Wageningen UR de locatie aan de Drosteweg 8 in Raalte over aan de nieuwe eigenaar. Wie de koper is en wat er exact met het varkensbedrijf gaat gebeuren meldt Wageningen UR niet. Omdat de biologische varkensstapel niet wordt overgenomen, wordt het bedrijf geheel leeg opgeleverd. Medio december 2015 zijn de laatste dieren afgeleverd.

Lees meer in Resource.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer