Zorgvuldige boer krijgt aandacht

Veel aandacht kreeg Bart van Kerkhof afgelopen week op Boerburgertweet. Het varkensbedrijf van de familie Kerkhof is een van de eerste bedrijven die aan de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV) voldoet. Dat betekent dat het bedrijf onder meer duurzamer en diervriendelijker werkt dan de geldende Europese en Nederlandse normen.

Omdat zijn bedrijf volgens de regels van de Dierenbescherming te groot is voor een gezinsbedrijf krijgt hij geen ster van de Dierenbescherming. Iemand reageerde hierop met: "Rare regel, voor een zeug maakt het toch niet uit hoeveel buurvrouwen ze heeft?” Daar is Bart het mee eens. Iemand anders noemde het een lastige discussie omdat er nu eenmaal emoties zijn over grote stallen. Het Beter Leven Kenmerk is volgens hem een kans voor de kleinere familiebedrijven. En ook daar zit volgens Bart misschien een kern van waarheid in. Een lastige discussie is het zeker.

Voor varkenshouderij van Kerkhof is het niet krijgen van een ster in ieder geval geen reden om niet te blijven innoveren. Zij geloven namelijk in wat ze doen en zijn trots dat ze zo'n duurzame en diervriendelijke stal hebben. Ook al zitten daar meer varkens in dan de Dierenbescherming wil.
Burgers reageren enthousiast in de reacties en zeggen: “Fijn dat jullie het niet voor het keurmerk maar voor de dieren doen, chapeau!”
Lees hier over Bart zijn duurzame visie en de reacties van de consument.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer