Communicatie

 Soms denk ik wel eens, werkte ik maar gewoon in loondienst. Heel veel zaken worden dan voor je geregeld en je weet wat je eind van de maand overgemaakt krijgt. Genoeg loon om weer een maand vooruit te komen.  Dit is voor ondernemers niet weggelegd. Bijna alles zal je zelf moeten regelen. Nu zijn er bijeenkomsten genoeg om je vakkennis bij te spijkeren. Elke winter wordt er wel wat georganiseerd vanuit de voerfabrikanten, de banken en of boekhoudkantoren. Daarnaast zijn er nog bijeenkomsten vanuit Varkensnet en PIT.

Wat tot nu toe niet geregeld is, is je persoonlijke ontwikkeling. Als werknemer wordt je geacht verschillende cursussen te volgen, om zo ook je zelf te ontwikkelen. Is dat nodig? Ja vind ik. De maatschappij verandert om ons heen. Die maatschappij vraagt om meer communicatie over ons bedrijf en hoe we werken. Communiceren doe ik wel met mijn gezin en mijn varkens, maar dat is toch andere koek.

Naast goed vakman dan wel vakvrouw moeten we als varkenshouder ook nog effe goed kunnen onderhandelen met de handelaar over de prijzen en met de voervoorlichter over het voer. En ook de bankmensen verlangen dat je goed inzicht in je eigen cijfers hebt. En als je een plan hebt, dat je dat ook aan hen kunt verkopen. Hoe we deze vaardigheden leren, vertelt niemand je.

Gelukkig komt daar nu verandering in. Want in september ga ik een echte communicatietraiining volgen. Door Janneke Janssens vanuit De Snuitgeverij opgezet, in samnwerking met De Buitenacademie. Drie dagen met een groep theorie en praktijkoefeningen doen en natuurlijk praktische handvatten krijgen waar je gelijk mee aan de slag kunt.

En last but not least: voor een boervriendelijke prijs. De data van de eerste trainingen liggen vast in september en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Dus wees er snel bij, want vol = vol.

Voor meer info en aanmelden: info@snuitgeverij.nl

Ruth van der Haar

Varkenshoudster

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer