Schippers vs. Schippers

De afgelopen week was heel Nederland onder de indruk van Dafne Schippers. En terecht, want haar overwinning is een prestatie van wereldformaat. Maar persoonlijk was ik erg onder de indruk van Mark Schippers. Onze minister van volksgezondheid, Edith schippers, gaat aan het einde van deze maand zijn nieuwe stap in het Hy-Care concept openen. Heel bijzonder, een minister die naar Brabant komt om een varkensstal te openen!

Al eens eerder heb ik een minister bij een opening horen spreken. Dat was Verburg, de voormalige minister van landbouw. Het ging toen om de opening van een trainingscentrum van Vetvice.

Maar nu heeft mevrouw Edith Schippers, de minister van Volksgezondheid, het belangrijk genoeg gevonden om naar Bladel af te reizen en dat is een belangrijk signaal. Ook de minister van Volksgezondheid onderkent dat een gezonde veehouderij belangrijk is. En blijkbaar doet ze dat niet alleen van afstand in Den Haag, maar laat zij zich informeren en interesseert ze zich ook echt voor vernieuwingen in de varkenshouderij. En dat hebben we nodig. Beleidsmakers die ook echt komen kijken waar we mee bezig zijn. Dat ze met eigen ogen zien dat de varkenshouderij vooruit wil en stappen wil maken.

Dus petje af voor alle 3 de Schippers. Voor Dafne vanwege haar medailles, Edith, omdat ze hiermee laat zien echt betrokken te zijn. Maar vooral Mark voor zijn lef en durf om alles anders te doen en op die manier de varkenshouderij te promoten.

Manon Houben 

Dierenarts PorQ

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer