Deurnenaar Van Leeuwen start bij het NAJK

Varkenshouder en akkerbouwer Ronald van Leeuwen gaat op landelijk niveau de belangen behartigen van jonge boeren in de intensieve veehouderij. Vanuit het Brabants Agrarisch Jongeren Kontact schuift hij door naar het bestuur van het NAJK. Van Leeuwen wil van toegevoegde waarde zijn voor de NAJK-achterban.

De 27-jarige Van Leeuwen is afkomstig uit Deurne en zit in een VOF samen met zijn ouders. Zij hebben 4.500 vleesvarkens en runnen een akkerbouwtak van 30 hectare. Hij zit al 9 jaar tussen de varkens en doet dat met passie en plezier. Hij geeft zelf aan op de site van het BAJK dat het ondernemerschap er niet gemakkelijker op wordt. “Zeker als we gaan kijken naar de wet- en regelgeving, het antibiotica-arm produceren en voer dat steeds verder uitgekleed wordt.” Het vergt steeds meer vakmanschap en managementkwaliteiten van de ondernemer.

Naast het bezoeken van vergaderingen van BAJK, studieclub Ysselsteyn en VarkensNET en nu dan de NAJK-bijeenkomsten, vindt hij bedrijfsbezoeken het mooiste wat er is. “Kijken hoe het er in de stal aan toe gaat en hoe de cijfers eruitzien. Dit uitwisselen van ervaring en informatie vind ik leerzaam én gezellig.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer