Primeur van Varkenskaas gaat viraal

Burgers brengen productvernieuwing op gang bij varkenshouder Eric Stegink in Bathmen. “Iemand vroeg waarom er nog geen varkenskaas was omdat zeugen ook volop melk geven. Zelf heb ik er ook al een paar keer met het verkazen van de eiwit- en vetrijke melk geëxperimenteerd. In samenwerking met kaasboerderij Kloas int Hof is nu wel met succes een PiPa Varkenskaas gemaakt. Een deel van deze kaas wordt geveild en alles boven de kostprijs gaat naar KIKA Stichting Kinderkanker.”

Stegink liet twee medewerkers zeugen melken. Om 10 liter melk van zeugen af te tappen kost volgens Eric ongeveer een volle werkweek. “Het is een kostbare zaak en voor mij een ludieke en unieke actie.”

Maar wat Varkenskaas Stegink ook brengt is een bijzondere samenwerking met de melkveehouder en verdergaande productinnovatie. “We gaan worstenkaas maken van weidemelk van koeien en PiPaPorc droge worst. Zo wordt een stukje van het varken en het product van de koe bijeengebracht in één smaakvol product.”

Ontwikkelingen zijn te volgen op de facebookpagina van Piggy’s Palace.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer