Fotoserie%3A+bakkerijproducten+in+hoogwaardig+varkensvoer
Partner De Heus

Fotoserie: bakkerijproducten in hoogwaardig varkensvoer

Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde vleesvarkens het hoogste rendement opleveren. Hoogwaardig voer vormt daarvoor de basis. Reststromen van hoge kwaliteit, zoals bakkerijproducten, kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.

Samen met FeedValid zorgen we ervoor dat deze optimaal in onze voeders verwerkt worden. Zo maken we niet alleen goed varkensvoer, maar dragen we ook bij aan het verduurzamen van onze sector.

© De Heus

De eerste ingangscontrole

Overtollige broden, chocolade, chips, koek en rijst uit de menselijke voedselketen komen bij FeedValid binnen en worden daar tot hoogwaardige grondstoffen voor diervoeders getransformeerd. Van alle reststromen wordt bij binnenkomst gelijk al gecontroleerd of ze voldoen aan de gestelde voorwaarden rondom verpakkingswijze, kwaliteit en hygiëne.

© De Heus

Nauwkeurige kwaliteitscontrole

Na een eerste ingangscontrole worden van alle producten monsters genomen en worden ze nog een keer keer nauwkeurig op kwaliteit gecontroleerd. Dit gebeurt omdat de reststromen nu deel uitmaken van de productieketen voor diervoeders. Met deze extra controle wordt ervoor gezorgd dat alles voldoet aan de kwaliteitseisen voor onder andere GMP+ en FSA-certificering.

© De Heus

Veel capaciteit om brood te drogen

FeedValid heeft een van de grootste brooddrogerijen van Europa. Grondstoffen met een hoog vochtpercentage, zoals brood en brooddeeg, worden hier gedroogd. Deze droge producten kunnen heel specifiek bij verschillende diergroepen worden ingezet. Ook verwerkt FeedValid producten zoals koek en chocolade. Deze worden zonder drogingsstap na het uitpakproces gemengd tot een energierijke en smakelijke grondstof.

© De Heus

Eindcontrole en vervoer naar De Heus

Voordat de ingrediënten naar De Heus gaan, vindt er nog een eindcontrole plaats. Bij deze eindcontrole worden de nutritionele waardes vastgelegd met behulp van NIR-apparatuur. Daarna wordt de vrachtwagen volgeladen en vertrekt deze naar de voerfabriek.

© De Heus

De verwerking in onze voerfabrieken

De bakkerij-producten komen per vrachtwagen aan bij onze voerfabrieken. Daar is alles gericht op een optimale gezondheid van de varkens. Wij geloven namelijk dat gezonde vleesvarkens het hoogste rendement opleveren. Met dat als uitgangspunt is alles in en rond onze fabrieken erop ingericht om zo efficiënt mogelijk hoogwaardig voer te produceren.

Bekijk alle foto's hier

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »