Mooiste modderpoel in Echt

De Modderpoel-trofee gaat dit jaar naar de Livar-boerderij van de familie Kurvers in het Limburgse Echt. Wakker Dier reikte de prijs vorige week uit. Het bijzondere aan de modderpoel is de grootte. De zeugen, sociale dieren, nemen met groepen tegelijk een bad.

De 160 zeugen van de familie Kurvers hebben naast de poel een enorm veld tot hun beschikking. De varkens hebben het al bewerkt en voor zichzelf diverse ligkuilen gemaakt. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een stevige schuurbeurt na een modderbad. Als ze willen kunnen de varkens ook zo weer de stal in lopen.

De familie Kurvers maakte in 2013 de overstap naar het Livar-concept. Ze zijn nu één van de acht deelnemers. Bijna alle Livar-boeren beschikken over drie Beter Leven sterren van de Dierenbescherming, een aantal is officieel biologisch. Het vlees van de Livar-keten vindt haar weg voornamelijk naar de horeca en vakslagers.

Het welzijn van de dieren staat bij Livar centraal. Omdat het goed is voor het dier, maar ook voor de vleeskwaliteit. Livarvarkens kunnen rondscharrelen in een uitloop met wroetgelegenheid. Binnen hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking en hebben ze een groot bed van stro. De varkens kunnen zelf kiezen tussen een verblijf buiten of binnen.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer