Rode cijfers Vion Food minder vet

Na een dramatisch 2013 heeft vleesverwerker Vion Food in 2014 het verlies fors weten te beperken. Het netto verlies kwam uit op 21 miljoen euro, blijkt uit jaarverslag van Vion Food over 2014.

Opvallend is de geslonken jaaromzet van het concern van 7 miljard euro naar iets onder de 5 miljard. Naast lagere prijzen van vee en vlees zorgde met name de verkoop van Vion Ingredients voor een forse aderlating wat betreft omzet.

Een positief effect van de verkoop van verschillende bedrijfsonderdelen heeft de verhouding tussen eigen en vreemd vermogen fors verbeterd. De solvabiliteit van Vion Food nam toe van amper 15 procent in 2013 naar een robuuste 40,5 procent in 2014.

In 2014 verwerkte Vion Food het vlees van 320.000 varkens en 19.000 runderen per week. Het concern zorgde voor de werkgeheid van bijna 12.000 mensen. 

Interim-CEO van Vion Food, Tom Heidman zegt 2014 als een intensief jaar te zien. “De operationele verbeteringen, aanpassingen in de footprint en de robuuste financiële positie, is een gezonde basis gelegd voor verdere resultaatsverbetering. De ingezette koers en focus op optimalisering van de marge door een betere verwaarding en verdere kostenreductie, geven vertrouwen. Ook de nieuwe werkkapitaalfinanciering geeft de financiële armslag om de toekomstplannen te bewerkstelligen.”

Heidman verwacht dat voor het einde van de zomer een nieuwe CEO benoemd en gepresenteerd kan worden.
Lees hier het hele verslag (Engels).

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer