Jongeren waarderen agrarische sector lager

De maatschappelijke waardering voor de agrarische sector is en blijft onverminderd positief. Met een 7,6 is de score vergelijkbaar met de metingen in 2013, 2012 en verder terug tot 2007. Het ministerie van EZ liet TNS Nipo een onderzoek doen onder 1.000 Nederlanders.

Een aandachtspunt is de bekendheid en waardering voor de agrarische sector onder jongeren (18-34 jaar). Dit is lager dan de gemiddelde score. Onbekend maakt onbemind gaat in dit geval op. Zo geeft de categorie ouderen (55+) juist een hogere score op beide punten dan gemiddeld.

Belangrijke pluspunten voor de agrarische sector zijn dat de sector het goed doet in Nederland , en goede producten voortbrengt. Mensen waarderen ook het harde werken van de boeren.

De helft van de Nederlanders geeft aan te worden geraakt door slecht nieuws over de agrarische sector. Verder geeft driekwart van de bevolking aan dat het noodzakelijk is om in de toekomst agrarische bedrijven in ons land te hebben.

Kritiekpunten voor de agrarische sector om een lager rapportcijfer te geven waren er uiteraard ook. Zo geven mensen aan dat er te weinig aandacht voor dierenwelzijn en het milieu is. Ook de weerstand tegen massaproductie , grootschalige bedrijven en intensieve veeteelt werd aangegeven.
Lees hier het hele rapport

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer