Alert voor testen noodstroomaggregaat

Interpolis attendeert haar agrarische klanten erop dat de bijna zonsverduistering op 20 maart grote gevolgen kan hebben voor de stroomvoorziening. Daarom hamert de verzekeraar erop dat ook varkenshouders er verstandig aan doen om hun noodstroomaggregaat te checken.

Het kan goed zijn dat de 90 procent minder zon grote gevolgen heeft voor het ongestoord functioneren van de elektriciteitsvoorziening in Europa.
Vooral in Duitsland kunnen de gevolgen groot zijn. In dat land kan met zonnepanelen 17 Gigawatt geproduceerd worden. Deze energieproductie is gelijk is aan twintig grote energiecentrales. Bij aanvang van de zonsverduistering moet snel vermogen bijgeschakeld worden en tegen het einde moet er juist weer veel vermogen van het net af. De netbeheerders zijn voorbereid, maar er kan altijd iets misgaan.

Varkenshouder goed voorbereiden op een mogelijke calamiteit ziet Interpolis als haar taak. Een goed werkend noodstroomaggregaat vangt een stroomonderbreking op waardoor bedrijfsprocessen Oop varkensbedrijven gewoon door kunnen blijven lopen.

Lees hier de tips voor een goede werking van een noodstroomaggregaat.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer