Achter de vraag aan produceren

Waar de gangbare landbouw kampt met afzetproblemen en belabberde prijzen, zet de stijgende lijn in de biologische landbouw door. In veel landen loopt de vraag naar biologische producten niet parallel met de uitbreiding aan de productiekant.

Dit is ook het geval bij de biologische varkenshouderij. Slachterij van biologische varkens, De Groene Weg, constateert ook een tekort aan biologische slachtvarkens. Omschakelen van traditioneel naar biologisch kost veel tijd en het houderijsysteem moet bij een ondernemer passen. Hierdoor kan het varkensvleesaanbod de toenemende vraag vanuit de (Europese) consumenten niet bijbenen.

Lees ook de speech van Sharon Dijksma over de biologische sector.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer