Principe-akkoord CAO Dierhouderij

LTO Nederland heeft een principe-akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de dierhouderij. Het akkoord is gesloten met de werknemersbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.
De overeenkomst heeft een looptijd van 1 januari 2014 t/m 31 december 2015 en voorziet in een loonsverhoging van twee maal 1,25 procent per 1 januari en 1 juli 2015. De nieuwe CAO geldt voor de ruim 2500 bedrijven en 8.000 werknemers.
 
Een belangrijke doelstelling in de nieuwe CAO is het streven naar een sector met duurzame arbeidsverhoudingen; de betrokken partijen blijven investeren in goed werkgeverschap.

Instroomschaal voor studenten en scholieren
Om jongeren te laten instromen in het kader van leren en werken zijn er 50 BBL-trajecten afgesproken. Ook komt er een instroomschaal voor studenten en scholieren.
In de nieuwe CAO is een actualisering van de functiebeschrijvingen opgenomen. Speciaal voor mensen met een arbeidsbeperking komt er een aparte loonschaal in het kader van de Participatiewet.

Met het oog op de Wet Werk en Zekerheid wordt de ketenbepaling gehandhaafd en komt er een verplichting om te werken met NEN-gecertificeerde uitzenders. De CAO voorziet ook in speciale toeslagen voor het werken in deeltijd en op zondagen.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer