Jansen, Janssen en Janssens

Toen ik op de School voor Journalistiek in Utrecht begon, vloog het woord ‘boer’ regelmatig mijn kant op. Voor veel medestudenten was alles ten oosten van Utrecht het platteland en iedereen was er boer. Ik heb me hier nooit aan gestoord. Sterker nog: ik vond het een eer. Boer zijn voelde goed: Sterk, nuchter, oprecht. Ik besloot dan ook al snel van mijn ‘zwakte’, mijn kracht te maken.

In een links bolwerk ging ik voor agrarische journalistiek. Eén van mijn beste keuzes ooit. Ik zit nu 15 jaar in ‘het vak’ en heb er nooit spijt van gehad. Op 1 september mocht ik dat bezegelen met de overname van Varkens.

Een boerenorganisatie geeft mij een merk in handen met een historie van bijna 80 jaar. Daaruit spreekt vertrouwen. Dit voelt geweldig.
Mijn insteek is altijd geweest om vanuit de boer te denken. Wat wil de varkenshouder, waar heeft hij behoefte aan? Waarmee kan ik hem (of haar!) echt verder helpen?

Het uitgeven van een blad met andere mediavormen daaromheen is voor mij geen doel, maar een middel. Mogelijk maken dat er dingen gebeuren en kennis uitgewisseld wordt. Een ondernemer hoef ik niet te vertellen wat hij moet doen. Daar komt hij zelf achter doordat hij dingen kan lezen, doen of ervaren.

Het is mooi om te merken dat de drive om vooruit te gaan in de sector volop aanwezig is. Er is veel mogelijk. Tijdens het NVV-jubileumfeest merkte ik dat ook. Het bruist van de ideeën en initiatieven. Een enthousiaste Ingrid Jansen wist de zaal prima te motiveren.
Eerder sprak ik Linda Janssen van VarkensNet. Ook zo’n vrouw met hart voor de zaak. Ik zette het een en ander op een rijtje en kwam tot een grappige conclusie. Wat is er nu echt nodig om de varkenshouder beter te maken? Motiveren, organiseren en… communiceren.

Jansen, Janssen en Janssens. Dat kan geen toeval zijn! 

Klik hier om de zien en horen wat mij drijft

Janneke Janssens,
Hoofdredacteur/Eigenaar Varkens

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer