Varkenskunst in Rotterdam en Den Bosch?

Varkenshouders moeten de stadsbewoners op gaan zoeken, vindt varkenshouder en Varkens Vandaag bestuurslid Jan Vogels uit Erp. Met alle opgezette publieksactiviteiten die de sector ontplooit wordt slechts een klein deel van de doelgroep bereikt. Een goed contact met de omgeving is volgens hem natuurlijk prima en moeten varkenshouders vooral mee doorgaan. De afstand tot de consumenten in de stad is echter lastig te overbruggen. “Daar proberen we met onze stichting Varkens Vandaag iets aan te veranderen. Met ons nieuwste initiatief, ‘Passion for Pigs on tour’, richten we ons helemaal op de stad, we verbinden kunst en varkens met elkaar.”

De première in Valkenswaard, was volgens Vogels een groot succes. Beschilderde varkens trokken veel bekijks, varkenshouders kregen allerhande vragen van jong en oud en bij de deelnemende horecabedrijven konden kleinere varkensbeeldjes beschilderd worden. Vogels constateert dat burgers opvallend open stonden voor het boerenverhaal over een gezonde varkenshouderij.

Het interesseren van onder meer musea in diverse grote steden om samen een Passion for Pigs-event op te zetten is de uitdaging. Vogels: “Met Rotterdam en Den Bosch zijn we in overleg om aan te sluiten bij grote kunstevenementen in september en oktober.”
Aan het eind van Passion for Pigs en tour worden beschilderde varkens geveild voor het goede doel. Varkens Vandaag probeert Leontien van Moorsel met haar stichting voor jongeren met eetstoornissen, hierbij te betrekken. Volgens Vogels is Van Moorsel enthousiast.

Dit schrijft Jan Vogels in zijn blog op het ledengedeelte van de Nevedi

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer