Ministers van Dierenwelzijn in België?

Dierenwelzijn gaat een prominente plaats in de politieke arena van België krijgen. Het voornemen bestaat om het dierenwelzijn in zowel Vlaanderen als Wallonië los te knippen van landbouw. De nieuwe Waalse regering gaat een minister voor Dierenwelzijn aanstellen. De Brusselse regering krijgt waarschijnlijk te te maken met een staatssecretaris voor Dierenwelzijn.

Bijzonder is de ontwikkeling in Vlaanderen; die regio krijgt waarschijnlijk voor het eerst een minister van Dierenwelzijn. Zo komt volgens peilers het Vlaamse ministerie van Landbouw onder leiding te staan van Joke Schauvliege. Landbouw combineert zij met Leefmilieu en Ruimtelijke Ordening. Ben Weyts wordt minister over Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand en Dierenwelzijn.

Dierenrechtenorganisatie GAIA gaat prat op deze diervriendelijke ontwikkeling in Vlaanderen. GAIA heeft namelijk sterk gelobbyd om dierenwelzijn na de regionalisering niet onder te laten brengen bij een Landbouwminister. Landbouweconomische belangen zullen nu apart afgewogen kunnen worden van het belang van het dierenwelzijn. De dierenrechtenorganisatie hoopt dat als Weyts het wordt, hij een ambitieus en efficiënt beleid gaat voeren om Vlaanderen uit te laten groeien tot één van de diervriendelijkste regio’s van de EU.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer