Ideale combinatie

Erik van Ooij houdt zeugen, biggen en vleesvarkens op zijn thuislocatie aan de Lupinenweg 6 in Deurne. De nieuwe kraamstallen zijn voorzien van het frisse-neuzensysteem in combinatie met grondbuisventilatie. Kraamafdelingen zijn koel wat goed is voor de zeugen. Om pasgeboren biggen op de dichte plaat een comfortabel onderkomen te geven en er goed zicht op te houden, ontwikkelde de varkenshouder samen met Bert Hooijer doorzichtige biggenkapjes. Het is een ideale combinatie geworden. Toch zijn er veel meer bijzonderheden in de zeugenstal te zien.Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Henk Riswick

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer