Britten halen genetica TOPIGS binnen

De Nederlandse varkensfokkerijorganisatie TOPIGS is sinds kort actief in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit een k.i.-station in de regio Birmingham levert de Britse distributeur voor TOPIGS, AIM-UK, sperma uit aan klanten varkenshouders in heel Groot-Brittannië, Ierland, Noord-Ierland en Schotland. AIM-UK exploiteert het k.i.-station met zowel Talent en Tempo eindberen als zeugenlijnberen in haar stallen.

Met de productie en uitlevering van varkenssperma in Engeland is TOPIGS actief in een land dat tot voor kort zeer gesloten was voor genetica van buiten haar landsgrenzen. Van oudsher is Groot-Brittannië namelijk een van 's werelds belangrijkste bolwerken van de varkensfokkerij.

Volgens TOPIGS vraagt de zich herstellende markt in Engeland nadrukkelijk om haar varkensgenetica. Britse varkenshouders willen TOPIGS-genetica inzetten om hun bedrijfsresultaten te verbeteren. Het gaat name om de specifieke kwaliteiten, zoals een gemakkelijke productie van veel biggen met goede mest- en slachteigenschappen. Daarnaast produceren de vleesvarkens op een efficiënte wijze hoogwaardig varkensvlees.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer