Varkensketen zet schouders eronder

Op 23 april is officieel het Platform Varkensketen opgericht. Dit is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), LTO vakgroep Varkenshouderij, de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi). Het platform maakt zich sterk voor innovatie van de varkensvleesketen en een integrale verduurzaming van de productie van Nederlands varkensvlees.

COV-voorzitter Jos Goebbels, NVV-vicevoorzitter Theo Duteweerd, Maarten Rooijakkers voorzitter van LTO-vakgroep varkenshouderij en Nevedi-directeur Henk Flipsen ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst. Hiermee speelt de vleesketen in op het wegvallen van het Productschap Vee en Vlees en het Productschap Diervoeder. 

De samenwerking versterkt de eenheid en inkomens- en rendementspositie van de Nederlandse varkensvleesketen. Het Platform Varkensketen heeft de ambitie het rapport ‘Recept voor duurzaam varkensvlees’ samen uit te werken en gewenste ontwikkelingen door te voeren in de praktijk. 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer