Biggenvoeders hot tijdens LIV Venray

Nieuwe biggenvoeders en biggenvoerconcepten zijn hot op de LIV in Venray. Het almaar stijgende aantal levend geboren en gespeende biggen stimuleert die ontwikkeling. Diverse voerfabrikanten presenteren hun innovaties voor de eerste keer aan varkenshouders.
Zo staat Koudijs op de beursvloer met informatie over haar productielocatie in Andel. Deze voerfabriek is gespecialiseerd in de productie van biggenvoeders. De fabriek gaat ook business to business biggenvoeders produceren voor andere voerleveranciers.
Nijsen/Granico ziet Forti Go als de ideale droge opvolger van het vloeibare biggenvoer Forti Boost. Omdat de grondstofkeuze naadloos op elkaar aansluit draagt het biggenkorreltje bij aan een goede voerovergang.
Met prestarter Neopigg Go! voorziet Provimi nog beter in de behoefte van de biggen. Neopigg Go! is gericht op maximale opname zowel vóór spenen als de eerste dagen ná het spenen.
ABZ Diervoeding presenteert haar Speenkrusli. Dit biggenvoer met bijzondere vorm wordt verstrekt direct na spenen. Deze gezonde hap verhoogt de voeropname met 50 tot 100 gram per dier per dag.
Agrifirm steekt tijdens de LIV in op de totaalaanpak Big Control. Onderzoek op praktijkcentrum Sterksel heeft volgens de voerfirma aangetoond dat de beloofde 50 gram extra groei met deze aanpak ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.
 

Lees ook:  Beurssnufjes LIV Venray 2014
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer