Veehouderij beter zichtbaar bij Alpe d’HuZes

BIG Challenge gaat dit jaar met 19 teams deelnemen van de Alpe d’HuZes. In totaal zullen 151 fietsers die de Nederlandse veehouderij vertegenwoordigen, starten op 5 juni. Daarnaast doen acht mensen uit de veehouderij mee aan Alpe d'HuZus op 4 juni. Het totaal van 159 personen betekent een kwart minder deelnemers dan in de editie van 2013. Toen deden er nog 216 fietsers mee aan Big Challenge.
In totaal hebben zich 5319 deelnemers aangemeld voor deelname aan Alpe d’HuZes, het fietsevenement tegen kanker. Het aantal ligt bijna 2500 (32%) personen onder dat van de editie 2013. Dit betekent dat de Nederlandse veehouderij in verhouding weer beter zichtbaar wordt.
De komende maanden organiseren de BIG Challenge-teams bijzondere evenementen zoals veilingen, biggenraces, benefietconcerten en kamerdiners. Sponsoracties om geld in te zamelen voor het goede doel en tegelijkertijd de sector te promoten. Er staat al bijna 100.000 euro op de teller van BIG Challenge. 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer