Seks, brok en tasty pork

Dit zou je kunnen zien als de levenscyclus van een varken in een paar grote stappen. Het is vanavond mijn out of the box avondje, maar ik wil eerst nog graag deze blog schrijven. Dus we gaan er eens lekker tegen aan. Als u geen zin heeft in out of the box, dan bent u gewaarschuwd en adviseer ik dringend om niet verder te lezen.
Laten we eens beginnen met seks. Hiermee begint een nieuwe levenscyclus van het varken. Seks is eigenlijk het samensmelten van twee dingen. Net als innovaties. De mooiste innovaties ontstaan vaak door dingen samen te laten smelten tot iets nieuws. Hoe groter het verschil tussen de dingen die samensmelten, hoe gevarieerder het nageslacht. Het lijkt wel fokkerij. Als je seks wilt voor het nageslacht zoek je wel een beetje een betrouwbare partner, anders kun je het beter houden bij ‘safe sex’.
Brok is een van de meest bepalende dingen in het leven van het varken. De liefde van het varken gaat door de maag. Brok is bepalend voor de gezondheid van het varken, het welzijn maar vooral ook voor de smaak van het vlees. Je bent wat je eet, gaat ook op voor het varken.
Bijna alle innovaties op het gebied van voer gaan over kosten. Als ik niks gemist heb gaat het nooit over de smaak van het vlees. Wie garandeert mij dat het voer geen belemmering is voor de gezondheid van mijn varkens? Ik droom van de baanbrekende innovatie in varkensvoer waardoor onze varkens opeens anders in de markt staan. Zeg maar zoiets als de Iphone of de Google Glass op voer gebied
Tasty pork is, of zou moeten zijn, waar onze varkens voor leven. Smaak is aankoop argument nummer één voor de aankoop van varkensvlees. Nou is smaak subjectief en valt er niet over te twisten maar als smaak zo’n belangrijk verkoopargument is moeten we dan niet naar een paar smaaklijnen. Nederland het smaakparadijs voor varkensvlees? Ik heb wel zin om van het standaard t kaaskoppen imago af te komen.
Waar gaat het heen met deze blog? Ik wil voor de Nederlandse varkenshouderij seks met een verrassend nageslacht. Een of ander gek ras waar we niet aan gedacht hebben die gevoerd worden met paarse brok. Het vlees wordt via een totaal nieuwe en verbluffend makkelijke bereidingswijze bereid en heeft een unieke smaak. . Een smaak die iedereen wil proeven als hij écht lekker wil eten. Bam! De revolutie in de vleeswereld. Wie pakt de handschoen op en komt met briljante ideeën? Wees gerust, ik verwacht bij de eerste date geen seks, maar het wordt gegarandeerd wel een leuke avond.
John Lorist
Voorzitter coöperatie Pigture Group
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer