NBHV en DDP voegen biggenprijs samen

De Nederlandse Bond van de Handelaren (NBHV) en DPP-noteringscommissie gaan hun biggenprijzen samen voegen. Per 1 december brengt de varkenshandel nog één biggenprijs uit onder beursprijs.nl. Daarnaast gaat de NBHV proefdraaien met een supervisor.

NBHV en DPP hebben besloten hun biggenprijzen samen te voegen om zo tot één sterke handelsprijs voor biggen te komen. De NBHV-varkenshandelaren zullen vanaf vrijdag 6 december 2013 hun verwachte mutatie in de biggenprijs voor de komende week via het beursprijs.nl-systeem bekendmaken, waarna op woensdagmiddag de definitieve prijs wordt gepubliceerd.

Ook wordt in de randvoorwaarden voor de biggenprijs per 6 december 2013 de koppelgrootte van 140 gewijzigd in 300 stuks. Daarnaast wisselt de beursprijs op hetzelfde moment 10 euro uit de toeslag om in de basisprijs. Op dat moment wordt ook het DPP prijspeil door omwisseling naar het nieuwe beursprijsniveau gebracht.

Supervisor
De NBHV is van mening dat de beursprijs.nl nog scherper aan de markt kan staan door de aanstelling van een supervisor. Deze supervisor heeft met name de taak om meer gevoel voor de marktontwikkeling in de beursprijs tot uiting te brengen. De NBHV heeft daarom een afspraak gemaakt met DCA kenniscentrum uit Lelystad om vanaf 1 december gedurende een proefperiode van enkele maanden de noteringen te monitoren en op basis van eigen marktonderzoek te komen tot fine-tuning van het beursprijssysteem.


 

0 false 21 false false false NL X-NONE X-NONE

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    13° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    17° / 6°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer