'NVWA eerder schoothondje dan waakhond'

De consumentenbond wil dat het toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit veel breder wordt aangescherpt. Dat zegt de bond naar aanleiding van de aankondiging door staatssecretaris Dijksma dat het toezicht op slachterijen zal verbeteren. “Door alle bezuinigingen en het veranderende toezicht is de NVWA nu eerder een schoothondje dan een waakhond’, aldus de Consumentenbond.

Naast meer en scherper toezicht, pleit de Consumentenbond ook voor een forse verbetering van de informatievoorziening aan consumenten door de NVWA. De Consumentenbond wil dat de NVWA proactief een bericht op zijn website publiceert zodra er iets speelt. De Consumentenbond dringt daarnaast aan op het verbeteren van het toezicht bij slagerijen, poeliers, supermarkten, de levensmiddelenindustrie en in de horeca.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer