Extra controles staltemperatuur

De NVWA gaat in juli en augustus extra controleren op de temperatuur en luchtkwaliteit in stallen. Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma.

Bij alle normale inspecties wordt het stalklimaat expliciet meegenomen. Verder worden bedrijven met een hoger risico, de zogenaamde aandachtsbedrijven in beeld worden gebracht en expliciet op deze onderdelen bezocht worden.

Dijksma geeft hiermee gehoor aan het verzoek van de Tweede Kamer. De Kamerleden vinden namelijk dat extra controles nodig zijn omdat er geregeld incidenten worden gemeld over defecte ventilatoren in stallen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer