Pioniers van het eerste uur

De kans dat ieder bedrijf een deel van het eigen mestoverschot moet verwerken is groot. Een mestverwerkingsplicht is volgens staatssecretaris Dijksma noodzakelijk om de milieubelasting in de hand te houden en om ervoor te zorgen dat Nederland derogatie houdt. 

Naar verwachting wordt de mesttoffenwet dit jaar goedgekeurd. Is Nederland er klaar voor? Johan van Balkom van Ormira, Martien van Kempen van Kempfarm en John van Paassen van Kumac in ieder geval wel. Zij zijn pioniers van het eerste uur. Met een overheid die zwalkt in haar beleid geen eenvoudige klus.
Waarom kan de sector het mestoverschot eigenlijk niet zelf oplossen? Is er eigenlijk wel een overschot? In onderstaande video geven Johan van Balkom van Ormira, Martien van Kempen van Kempfarm en John van Paassen van Kumac hun visie over het mestvraagstuk.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer