Brabantse veehouder is provincie voor

De angst dat veel boeren snel en bouwaanvraag zouden indienen na een cruciale vergadering van Provinciale Staten in Noord-Brabant over veehouderij, is ongegrond. Dat blijkt uit een onderzoek dat de provincie Noord-Brabant heeft uitgevoerd samen met alle Brabantse gemeenten. Veel veehouders bleken al in de twee weken voor de bijeenkomst in actie te zijn gekomen.

Op 22 maart heeft de provincie besloten dat alleen veehouders die aantoonbaar maatschappelijk verantwoord produceren in de toekomst ruimte krijgen hun bedrijf te ontwikkelen. Op de vergadering wilden enkele partijen dat er per direct een bouwverbod kwam voor alle veehouderijen, Gedeputeerde Staten (GS) ging hier niet mee akkoord.

Snel aanvragen
Voorafgaand aan de cruciale vergadering waren er wel en groot aantal bouwaanvragen. Normaal krijgen de gemeenten bij elkaar ongeveer veertien aanvragen per week. In de twee weken voor 22 maart waren dat er respectievelijk rond de veertig en driehonderd. Navraag bij de gemeenten leverde het beeld op dat het hier gaat om al bekende bedrijfsontwikkelingen die versneld zijn aangevraagd. Dit zou, volgens GS, kunnen samenhangen met berichten in de media dat er een algeheel bouwverbod op komst was.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer