Moment

Marijke NooijenWe hebben weer varkens! Al een paar maanden. En dat klinkt misschien raar, maar voor ons was dat moment wel echt heel belangrijk. Dat waar je helemaal voor gaat, je passie, is er weer. Varkens verzorgen, voeren, bijstrooien, bekijken, en dan genieten. Want het is oh zo belangrijk om te weten of het goed met ze gaat en dat moment van genot te pakken. Op een schotje hangen, staren naar die zeug die net diep ligt te knorren: “Kom maar biggen, drink maar”. Herkenbaar ?
Een poos geleden was de basisschool uit Keldonk op bezoek. Van te voren was ik bij ze in de klas geweest. Prachtig om met behulp van foto’s te vertellen wat ze gaan zien. Hoe het varken leeft en wat je als varkenshouder doet. De tijd in de klas was haast te kort, maar erg nuttig. Toen ze in het Vair Varkenshuis kwamen hadden ze geen oren meer naar een verhaal…ze hingen aan de ramen rondom de familiestal. Oooh die heeft stippen, en die heeft echte strepen over zijn rug. Ooh die is lief! Wat waren al die kinderen aan het genieten.
Zo hadden we hier in het Vair Varkenshuis een bijeenkomst van Varkansen. Een heleboel mensen die met bevlogenheid op zoek zijn naar de toekomst van de varkenshouderij. Deze groep raakte geïnspireerd die middag, waren echt met elkaar in gesprek over de markt en een nieuw businessmodel. Die ontspannen sfeer, dat moment heb ik opgenomen. Dat moment gaf energie !
Onze jongste is inmiddels al weer een jaar oud. Hij kroop door de kamer naar een tafeltje. Was onopvallend aan het spelen met iets wat op tafel lag. Ik draai me met de telefoon aan mijn oor om en was door het gesprek even afgeleid. Draai me weer om en jawel: Hij steekt stiekem de eerste keer lopend over. Zijn eerste pasjes los… Intens blij wordt ik door dat moment !
Vanmorgen de eerste fietstocht naar school sinds lange tijd. Met jongste voorin een stoeltje en dan een rijtje van vier om me heen. Opletten geblazen want ze willen allemaal naast mama en jongste fietsen. Het begon wat te regenen. Ik heb het haast niet gevoeld. Ik prees me zo gelukkig dit weer te kunnen doen. Voor mij een hele overwinning,. Het kan lichamelijk weer. Wat kunnen zulke momenten van genot je veel brengen. Je energie geven.
Ik weet dat het leven als varkenshouder keihard werken is. Maar als het je passie is, vergeet dan niet de momenten te pakken, en geniet !
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 8°
    20 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    18° / 8°
    10 %
Meer weer