Vlaamse biolandbouw in lift

Het gaat goed met de Vlaamse biologische landbouw. Het marktaandeel van biologische versproducten steeg in de periode 2008-2012 van 1,3 naar 1,9 procent. Het aantal producenten, verwerkers en verdelers nam zelfs met dertig procent toe. Dit blijkt uit het jaarrapport 2012 dat de Vlaamse landbouwminister Kris Peeters bekendmaakte. 
De biologische veestapel ging er lichtjes op achteruit. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door de daling van het aantal schapen en paarden. In totaal zijn er in Vlaanderen 119 bioboeren die dieren houden op hun bedrijf.


Financiële steun
De biologische landbouw kan bij onze zuiderburen rekenen op een stevige financiële ruggensteun van de overheid. In 2012 ontving de sector 3,68 miljoen euro aan subsidies. Dit is een toename van 19 procent. De extra middelen worden vooral gebruikt voor onderzoek en ketenontwikkeling.

Lees hier het rapport 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer