Verkeerde editie valt duur uit

De keuze voor de verkeerde editie van huis-aan-huisblad de ‘Trompetter’ komt de provincie Limburg en het Nieuw Gemengd Bedrijf duur te staan. Het agropark met intensieve veehouderij moet komen in Grubbenvorst. Dit dorp hoort bij de gemeente Horst aan de Maas en in deze editie heeft de provicie de ontwerpbesluiten ook gepubliceerd. Bij de Trompetter valt de plaats echter niet onder deze regio, maar onder Venlo. De door de provincie verleende milieuvergunning aan het proefproject is door deze vormfout door de Raad van State vernietigt. 

‘Heel vervelend’, zeggen de initiatiefnemers van het Nieuw Gemengd Bedrijf het vernietigen van de milieuvergunning te vinden. ‘Wij zouden graag en inhoudelijke beoordeling van onze plannen door de Raad van State gehad. We zijn vol vertrouwen dat die positief zal zijn. Nu worden de vergunningen vernietigd op iets dat buiten onze invloed ligt. Door de fout moet iedereen, ook de tegenstanders van het plan, opnieuw tijd en geld in procedurele zaken steken.’ Desondanks zet het Nieuw Gemengd Bedrijf door.

Proefproject
Het Nieuw Gemengd Bedrijf is het eerste proefproject voor een agropark met intensieve veehouderij in Nederland. Het moet komen in het Landbouwontwikkelingsgebied Witveldweg en staat voor modern agrarisch ondernemerschap, waarin samenwerking en innovatie zorgen voor en zorgvuldige, duurzame, diervriendelijke productie van gezond en veilig voedsel.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer