Bennie van Til is vereerd

Een hele eer, dat vindt Bennie van Til het dat hij door het bestuur van de NVV wordt voorgedragen om Wyno Zwanenberg op te volgen als voorzitter. “Als oprichter vind ik het een erkenning om nu voor deze functie gevraagd te worden.” In 2003 was Van Til ook al eens in de race voor het voorzitterschap, maar hij legde het toen af tegen Willie van Gemert.


“Ervoor zorgen dat gezinnen in de varkenshouderij een goed inkomen verdienen”, dat is en was wat Van Til betreft waar de NVV voor staat. Belangrijke speerpunten de komende tijd zijn het mineralen dossier, het imago van de varkenshouderij en level playing field. Met dit laatste doelt hij onder meer op Europese gelijkheid en de manier waarop moet worden omgegaan wordt met bijvoorbeeld de extra kosten voor sterrenvlees. “De gesprekken hierover met de retail verlopen zeer moeizaam.”


Goed oppakken
Bennie van Til woont in Hummelo en houdt vleesvarkens. Om gezondheidsredenen heeft hij zijn bedrijf verplaats naar Brabant. “Ik heb twee kunstheupen waardoor ik hier niet meer volop inzetbaar ben. Dit geeft me wel voldoende tijd om het voorzitterschap goed op te pakken.”
Van Til zal in juni op de Algemene Ledenvergadering door het Landelijk Bestuur worden voorgedragen als nieuwe voorzitter.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer