Europese varkensstapel krimpt

De Europese varkensstapel daalde vorig jaar met 1,7 procent. Het aantal zeugen daalde met 4,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. Vooral nieuwe lidstaten voelen de gevolgen van de crisis in de varkenssector, dat meldt Vilt.be.


De varkensstapel in Polen verkleinde van 14,7 miljoen stuks in 2010 naar 11,1 miljoen in 2012, een daling van 25 procent. Ook Spanje (-1,5 procent), Italië (-7,4 procent) en Frankrijk (-1,6 procent) bleven niet ongeschonden. In Duitsland steeg de totale varkensstapel weer met 3,4 procent tot 28,3 miljoen stuks.


 In 2012 daalde het aantal slachtingen in de EU met 2,4 procent. De Europese Commissie verwacht dat die trend door zet. Dit zou kunnen betekenen dat de varkensprijzen, in de tweede helft van het jaar stijgen. Al blijft het afwachten hoe andere indicatoren ontwikkelen. De Commissie verwacht dat de concurrentie op de wereldmarkt heviger zal zijn. Daarnaast wordt er een daling van de Europese consumptie van varkensvlees verwacht.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer