Wie mist zijn iPod?

De meeste van ons zullen bij een iPod denken aan een apparaat waar je muziek op kunt zetten en waar je vervolgens zo vaak je wilt je favoriete nummers mee kunt afluisteren. De mogelijkheden die de iPod biedt zitten tegenwoordig vaak ook al op de moderne mobiele telefoons. Toch hebben nog velen dagelijks plezier van de iets wat verouderde IPod.


De iPod waar ik het over wil hebben is van een ander kaliber. Ik ben van mening dat we in de mengvoer sector in de advisering altijd te maken met de driehoek gezondheid , management en voeding. Deze drie aspecten bepalen voor een belangrijk deel het resultaat.
Nu zult zich wel afvragen wat de iPod hiermee te maken heeft en wat de functionaliteit dan is. Dat er muziek in de sector zit is voor mij wel helder.


IPOD
De afkorting IPOD heb ik hieronder omschreven en ook de functionaliteit in de praktijk.
I = informatie
P = planning
O = organisatie
D = doen
In de praktijk is het naar mijn mening van groot belang dat adviseurs deze IPOD hanteren om het beoogde resultaat te realiseren.


Informatie
De informatie heeft met name betrekking op het goed informeren van de ondernemer over allerlei zaken die een bijdrage kunnen leveren aan het resultaat. Ook de informatievoorziening naar onder andere de dierenarts is van cruciaal belang. Immers, hoe kunnen we nu goede resultaten realiseren als de gezondheid niet goed is?


Planning
De planning is de tweede stap om tot een goed resultaat te komen. Maak een plan hoe je het resultaat wilt gaan bereiken. Wees hierbij concreet en zet een tijdslijn uit, zodat de plannen en verwachtingen voor iedereen helder zijn.


Organisatie
Een goede organisatie of beter gezegd “eigenaarschap” is hierbij essentieel. Op dit punt gaat het nog wel eens mis doordat het niet geheel helder is wie de eigenaar van het probleem is. Persoonlijk ben ik van mening dat de mengvoeradviseur “eigenaarschap” moet bezitten.


Doen
Doen wat er beloofd is en kom je afspraken na. In de praktijk moet je soms ook beslissingen nemen die niet populair zijn. Belangrijk hierbij is dat je met respect voor de betrokkenen wel de zaken die voor verbetering vaatbaar zijn benoemt en jezelf ook kwetsbaar opstelt


Heeft uw adviseur een goede iPod?


Ronald Tibbe
Verkoopleider De Heus Voeders
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer