Teveel energiebelasting betaald?

Bedrijven met twee of meer elektriciteitsaansluitingen op één WOZ-locatie, hebben mogelijk teveel energiebelasting betaald. De schijven van de energiebelasting hoeven namelijk maar een keer voor alle aansluitingen op een WOZ-beschikking doorlopen te worden.  Standaard lopen de energiebedrijven voor elk afzonderlijk leverpunt de staffel van de energiebelasting door.


Ongunstig
Dat is door de schijvenstructuur van de tarieven ongunstiger, dan wanneer de verschillende aansluitingen worden beschouwd als één aansluiting. Bij een verbruik van 50.000 kWh en 7.000 kWh op de aansluitingen kan dit een voordeel opleveren van 400 euro. Dit kan oplopen naar 1.900 euro bij een verbruik van 50.000 kWh op beide aansluitingen.


WOZ-beschikking
In de praktijk zijn er volgens adviesbureau Flynth regelmatig twee elektriciteitsaansluitingen op een bedrijf aanwezig. Dat kan bijvoorbeeld een aansluiting in de oude stal/woonhuis en de nieuwe stal zijn. Staan beide gebouwen op dezelfde WOZ-beschikking, dan wordt dit als één onroerende zaak gezien.


Terugvragen
Als de energie wordt geleverd door een leverancier, dan kan de gebruiker de leverancier om teruggaaf verzoeken. De leverancier moet dan de doorberekende energiebelasting herrekenen en eventueel te veel in rekening gebrachte energiebelasting teruggeven.
Wordt de energie geleverd door verschillende leveranciers, dan kan de gebruiker zijn geld terugvragen bij de Belastingdienst.
Het is mogelijk om een verzoek voor teruggaaf in te dienen voor de afgelopen vijf jaar.


 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer