‘Voeg IKB’s samen’

"Met één IKB sta je als varkenshouderij een stuk sterker richting de overheid. Bovendien is het veel efficiënter." Dat zei voorzitter Steven Lak tijdens de nieuwjaarbijeenkomst van de PVE donderdag in Zoetermeer. Hij deed opnieuw een oproep aan LTO en NVV om de twee IKB’s in de varkenshouderij samen te voegen.

De twee organisaties moeten daar dan wel overeenstemming over bereiken. En met het verdwijnen van de PVE verdwijnt ook het podium waar de twee belangenorganisaties LTO en NVV regelmatig met elkaar aan tafel zitten. Dat is een risico.

Lak erkent dat het Productschap in de afgelopen jaren een rol heeft gespeeld in het laten samenwerken van beide sectororganisaties. “Maar die trein is nu op gang en kan zelf wel verder rollen. De samenwerking is vooral afhankelijk van de openheid van de gezichten van beide organisaties. Wyno Zwanenburg en Annechien ten Have hebben daar goede stappen gezet. Met de wisseling van de wacht bij zowel NVV al LTO ligt daar wel een zeker risico. Maar het Productschap is geen voorwaarde om beide organisaties te laten samenwerken. Met het verdwijnen van het Productschap verdwijnt wel een belangrijk platform waar de sectororganisaties kunnen uitoefenen op tal van zaken.“
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer