NVV actie bij Jumbo

NVV-leden gaan maandagmorgen actie voeren bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Ze doen dat omdat de supermarktketen varkenshouders volgens de vakbond niet serieus neemt. 

Eerder dit jaar heeft Jumbo een brief gestuurd naar haar leveranciers waarin ze meldde dat leveranciers met terugwerkende kracht 1,25 procent minder in rekening moeten gaan brengen. In dezelfde brief geeft Jumbo aan de betalingstermijn met zeven dagen te verlengen.

De NVV heeft tijdens een gesprek aangegeven deze maatregelen onacceptabel te vinden, omdat deze uiteindelijk doorberekend zullen worden aan de primaire producent. Jumbo heeft hierop aan de NVV gevraagd oplossingen aan te dragen om tot een betere margeverdeling te komen.

Daarop heeft de NVV Jumbo een brief gestuurd met het voorstel om te komen tot een prijsoverleg met een onafhankelijke voorzitter, om de opbrengstprijs voor varkenshouders vast te stellen.

Tot nu toe is er door Jumbo niet inhoudelijk op deze brief gereageerd. Wel heeft Jumbo 27 december een afspraak ingepland met de NVV. De NVV vindt het onacceptabel dat de afspraak niet eerder kan plaatsvinden. 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer