Maarten Rooijakkers voorzitter

Maarten Rooijakkers uit Aarle-Rixtel wordt voorzitter van de vakgroep Varkenshouderij van LTO Nederland. Hij volgt met ingang van 2013 Annechien ten Have op, die ruim acht jaar leiding heeft gegeven aan de vakgroep. De nieuwe voorzitter van de landelijke vakgroep is benoemd voor de komende vier jaar.


Rooijakkers (51, gehuwd en twee kinderen) is sinds 2007 voorzitter van de vakgroep Varkenshouderij van de ZLTO, lid van de landelijke vakgroep LTO Varkenshouderij en tevens lid van het ZLTO-bestuur. In Aarle-Rixtel heeft hij samen met zijn broer John in firma een varkenshouderijbedrijf. Daarnaast volgt hij de bestuurlijke leergang aan Nyenrode en is hij lid van de Raad van Commissarissen van Agrovision.


Rooijakkers bouwde de eerste zichtstal (‘Varkens in Zicht’) van Nederland, die in 2001 werd geopend. Hij staat aan de basis van het nieuwe mestbeleid, waarbij de verwerking van overtollige dierlijke mest in de toekomst verplicht wordt gesteld. In bestuurlijke organen varkenshouderij van LTO Nederland en ZLTO vervult de nieuwe vakgroepvoorzitter al tal van functies op het gebied van markt, ruimtelijke ordening en milieu.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer