Ambitieus doel Weekend van het Varken

Varkens in Zicht legt de lat hoog. Zij hoopt op 40.000 bezoekers tijdens het Weekend van het Varken. Vorig jaar trok het evenement nog ruim 27.000 bezoekers.

Het Weekend van het Varken is dit jaar op 8 en 9 september. Zichtstallen organiseren dan allerlei extra activiteiten voor het publiek. “We hebben 38 deelnemende bedrijven, tien meer dan vorig jaar. Ervan uitgaande dat ieder bedrijf duizend bezoekers trekt, hopen we rond de 40.000 bezoekers uit te komen”, zegt Mechie Beurskens van Varkens in Zicht.
Om meer bezoekers te krijgen, worden er deze keer één miljoen huis-aan-huis folders verspreid rondom de deelnemende bedrijven. “We merkten vorig jaar dat de folder goed werkte, daarom hebben we daar nu extra op ingezet. Ook komt er weer een radiocommercial bij Sky Radio.”
Of het plafond met 40.000 bezoekers het plafond is bereikt, weet Beurskens niet. “Maar de groei mag hoe dan ook nooit ten koste gaan van de kwaliteit”, benadrukt ze. “We begeleiden de deelnemende bedrijven intensief. Er komt best wat bij kijken. Met z’n tweeën krijg je dat niet voor elkaar. Je hebt zeker vijf of zes man nodig op zo’n dag.”
Dat er volop interesse is vanuit de varkenshouderij verklaart ze doordat transparantie en openheid leeft in de sector. “We merken keer op keer dat open dagen effect hebben. Je kweekt er begrip mee. Aangezien je daar niet vroeg genoeg mee kan beginnen, richten we ons voornamelijk op gezinnen met jonge kinderen. Het overgrote deel van de gasten verlaat na het bezoek het bedrijf met een positiever gevoel.”
Of de ambitieuze doelstelling op 8 en 9 september ook echt gehaald wordt, is ook afhankelijk van het weer. “Als het bloedheet is of plenst, dan heeft dat natuurlijk ook invloed. Maar dat heb je niet in de hand.”
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer